26. helmikuuta 2012

Kylmäsavulohipiirakka


Iltana eräänä tuli vastustamaton tarve saada sotkea sormensa johonkin taikinaan, vaikkei nälkä ollutkaan. Mitä tänään syötäisiin = mitä tänään löytyisi kaapista. Siispä kaikkea mahdollista sekaisin, sormet ristiin ja hoppas att tulee jättehyvää. Tällä kertaa tosin jääkaapin valikoima oli epätavallisen runsas, eikä kauheasti tarvinut luovuutta käyttää. Makuraadin mukaan tämä oli hyvää, jääkaapissa kylmäksi jäähdyttyään vielä parempaa. Pohja on suora kaappaus Kinuskikissalta.

Pohja
3 ¼ dl vehnäjauhoja
1 ps (100-105 g) perunasosejauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
200 g margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte
 300 g kylmäsavulohta
1 keskikokoinen sipuli
200 g ruohosipulituorejuustoa
200 g ranskankermaa
0,75 dl kuohukermaa
nippu tilliä

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja nypi sekaan margariini. Lisää vesi, sekoita nopeasti taikinaksi ja laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Leikkaa lohi pieniksi paloiksi. Silppua sipuli mahdollisimman pieneksi silpuksi. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma ja kuohukerma keskenään. Silppua tilli. Yhdistä täytteen ainekset.

Painele pohjataikina rasvattuun vuokaan ja kaada päälle täyte. Paista 200 asteessa n.30 min. Suojaa reunat foliolla jos ne uhkaavat tummua.

1 kommentti:

  1. Voi sitä onnellista makuraatia, kun omistaa tuollaisen kokeilijan, joka pyöräyttää milloin mitäkin herkkua!=) meiti on kahdestaa nuorimman kans(joka nukkuu ainaki just nyt) sisällä, muut pihalla. Voi elämä ku tuolla ois hommaa, mut tää istuu koneella! ah mikä rauha!!

    VastaaPoista