Siirry pääsisältöön

Kylmäsavulohipiirakka


Iltana eräänä tuli vastustamaton tarve saada sotkea sormensa johonkin taikinaan, vaikkei nälkä ollutkaan. Mitä tänään syötäisiin = mitä tänään löytyisi kaapista. Siispä kaikkea mahdollista sekaisin, sormet ristiin ja hoppas att tulee jättehyvää. Tällä kertaa tosin jääkaapin valikoima oli epätavallisen runsas, eikä kauheasti tarvinut luovuutta käyttää. Makuraadin mukaan tämä oli hyvää, jääkaapissa kylmäksi jäähdyttyään vielä parempaa. Pohja on suora kaappaus Kinuskikissalta.

Pohja
3 ¼ dl vehnäjauhoja
1 ps (100-105 g) perunasosejauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
200 g margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte
 300 g kylmäsavulohta
1 keskikokoinen sipuli
200 g ruohosipulituorejuustoa
200 g ranskankermaa
0,75 dl kuohukermaa
nippu tilliä

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja nypi sekaan margariini. Lisää vesi, sekoita nopeasti taikinaksi ja laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Leikkaa lohi pieniksi paloiksi. Silppua sipuli mahdollisimman pieneksi silpuksi. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma ja kuohukerma keskenään. Silppua tilli. Yhdistä täytteen ainekset.

Painele pohjataikina rasvattuun vuokaan ja kaada päälle täyte. Paista 200 asteessa n.30 min. Suojaa reunat foliolla jos ne uhkaavat tummua.

Kommentit

  1. Voi sitä onnellista makuraatia, kun omistaa tuollaisen kokeilijan, joka pyöräyttää milloin mitäkin herkkua!=) meiti on kahdestaa nuorimman kans(joka nukkuu ainaki just nyt) sisällä, muut pihalla. Voi elämä ku tuolla ois hommaa, mut tää istuu koneella! ah mikä rauha!!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman parhaat kahvikehrät

Kahavikeheriä! Näiden kahvikehrien ohje on äidin reseptivihosta parin vuosikymmenen takaa. Ohje on lyijykynällä ruutupaperille kirjoitettu, haalistunut ja käytetyn näköinen, päivätty toukokuulle 1980. Äidin kahvikehräthän on tietysti omasta mielestä maailman parhaita. Yks kesälomapäivä otin härkää sarvista ja kokeilin iteki niiden tekoa. Ihan kahvikehrän makuisia ja näköisiä niistä tulikin. Resepti on pakko laittaa blogiin jakoon ja itselle talteen. Alkuperäisen kellastuneen, jauhotahraisen ohjelappusen vois vaikka kehystää keittiötauluksi ja ripustaa arvoiselleen paikalle. ;)  Maailman parhaat kahvikehrät (n.30 kpl) 150 g margariinia 6 dl vehnäjauhoja 1dl maitoa 50 g hiivaa 2 kananmunaa 2 rkl sokeria Täyte 100 g tomusokeria (pölysokeria niinku ohje sanoo) 100 g margariinia 3 tl vaniljasokeria voiteluun kananmuna päälle raesokeria Nypi margariini ja vehnäjauho muruksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Kaada seos murun sekaan. Lisää vielä keskenään ke

Mustikka-rahkapiirakka

Mustikkapiirakka kuuluu kategoriaan perinteiset-herkulliset-helpot. Mun lemppari mustikkapiirakoista on juurikin tämä, missä on päällä murukerros.  Kun täytteenä on vielä rahkaa, on makunautinto taattu! Pellillinen 250 g margariinia 8 dl vehnäjauhoja 3,5 dl sokeria 1 tl soodaa 1 tl leivinjauhetta 2 dl piimää tai maitoa 1 muna 500 g rahkaa 1 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 1 muna reilusti mustikoita Sulata margariini ja sekoita kuivien aineiden kanssa murumaiseksi. Ota 1/3 muruseoksesta erilleen ja lisää lopputaikinaan piimä ja muna. Levitä pellille. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä pohjan päälle täyte ja ripottele päälle mustikat ja viimeiseksi muruseos. Paista 200 asteessa n. 20 min.

Persikka-rahkapiirakka

  Hiljaista on blogielo! Jotain aina ehtii joskus tekemään, mutta päivittelyyn ei kummasti aikaa irtoa. Mutta sivuharrastushan tämä onkin kaiken muun lisäksi, joten hitaan varmasti päivittyilee tämä reseptipankki. :) Tämän peruspiirakan ohje täältä taitaakin vielä puuttua. Soveltaa voi mielin määrin, tällä kertaa testissä persikkainen versio, joka hävis tuoreeltaan pelliltä suhteellisen nopeasti... Ohje on vanha, siksi lasimitat. Itse käytän juomalasia, jonka vetoisuus on 2 dl. Pellillinen 4 lasia vehnäjauhoja 2 lasia sokeria 3 tl leivinjauhetta 3 tl soodaa 3 tl vaniljasokeria 250 g margarinia Sekoita kuivat aineet ja nypi margariinisulan kanssa murumaiseksi. Ota muruseosta erilleen n. 2 lasillista.  1 muna 1 lasi piimää/maitoa/jogurttia Lisää muna ja neste lopputaikinaan, sekoita tasaiseksi ja levitä pellille. Täyte ½ lasia sokeria 3 tl vaniljasokeria 1 muna 500 g maustamatonta maitorahkaa n.400 g säilykepersikoita Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. R