9. joulukuuta 2011

Persikka-rahkapiirakka


Hiljaista on blogielo! Jotain aina ehtii joskus tekemään, mutta päivittelyyn ei kummasti aikaa irtoa. Mutta sivuharrastushan tämä onkin kaiken muun lisäksi, joten hitaan varmasti päivittyilee tämä reseptipankki. :) Tämän peruspiirakan ohje täältä taitaakin vielä puuttua. Soveltaa voi mielin määrin, tällä kertaa testissä persikkainen versio, joka hävis tuoreeltaan pelliltä suhteellisen nopeasti... Ohje on vanha, siksi lasimitat. Itse käytän juomalasia, jonka vetoisuus on 2 dl.

Pellillinen
4 lasia vehnäjauhoja
2 lasia sokeria
3 tl leivinjauhetta
3 tl soodaa
3 tl vaniljasokeria
250 g margarinia

Sekoita kuivat aineet ja nypi margariinisulan kanssa murumaiseksi. Ota muruseosta erilleen n. 2 lasillista. 

1 muna
1 lasi piimää/maitoa/jogurttia

Lisää muna ja neste lopputaikinaan, sekoita tasaiseksi ja levitä pellille.

Täyte
½ lasia sokeria
3 tl vaniljasokeria
1 muna
500 g maustamatonta maitorahkaa

n.400 g säilykepersikoita

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. Ripottele päälle paloitellut persikat ja muruseos. PAista 200 asteessa n.25 min.

2 kommenttia:

  1. Tämäpä näyttää erityisen hyvältä! Milloinhan sitä ois taas virtaa leipoa, syödä kyllä vois, mutta nykyää ei jotenki saa leipomisvaihetta päälle.=) Joulupiparit taidan jättää tänä vuonna ihan suosiolla väliin, ettei tuu revittyä kaikkia hiuksia päästä. Lasten kans se show - kiitos, mutta ei kiitos.

    VastaaPoista
  2. Tää on tosi hyvä ohje��meinaan itsekkin leipoa pääsiäiseksi.

    VastaaPoista