26. marraskuuta 2011

Yrtti-hiivaleipä


Joskus kun saan sitä aikaa kymmenen tuntia lisää päivään, niin teen voileipäkakkujen leivätkin ite. Tässä yks hätäinen kokeilu, joka ei koskaan päässyt voileipäkakku-asteelle. Ehkä kaksinkertaisena tehtynä tämä voisi olla tarpeeksi paksu kakkuleiväksi. Sekin tosin pitäis kokeilla, ainakin paistoaikaa pitäis varmasti lisätä. Tuorehiivan käyttökin auttaisi varmasti kohoamisasiaa. Mene ja tiedä, ehkä joskus ehdin kokeilla. Tämä leipä oli kuitenkin hyvää ihan vaan hiivaleipänä. Päälle jotain hyvää tuorejuustoa ja kyytipojaksi kupillinen höyryävää teetä.... Ohjeen pohja Marielta, sovelsin.

1 leipä
0,75 dl vettä
2 dl maitoa
3/4 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 pss kuivahiivaa
2 tl provencen yrtit -maustesekoitusta (voi soveltaa ja käyttää mitä kaapista löytyy!)
n. 6 dl hiivaleipäjauhoja
½ dl öljyä



Lämmitä maito ja vesi 42-asteiseksi. Lisää suola, sokeri, hiiva ja mausteet. Alusta taikinaksi hiivaleipäjauhoilla, lisää alustuksen loppuvaiheessa öljy. Peitä valmis taikina liinalla ja anna kohota n.30 min. Kumoa kohonnut taikina pöydälle ja vaivaa siitä ilmakuplat pois. Taputtele halkaisijaltaan n.27 cm vuokaan ja anna kohota n.45 min. Paista 175 asteisen uunin keskitasolla n.25 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti