Siirry pääsisältöön

Appelsiini-suklaajuustokakku

 

Ulkonäkö ja kuvanlaatu ei  tainnut olla isänpäiväviikonlopun sana näissä leipomuksissa, mutta maku kai se tärkein. En oikeen ehtiny miettiä enkä osannu päättää, millasta kakkua isänpäivänä syötäs täytekakun lisäksi. Siksi ostelin kaupasta summanmutikassa aineksia ja lauantai-iltana kyhäsin niistä jotain, jonka arvelin maistuvan hyvältä. Jonninmoisen variaation tästä makuyhistelmästä vois vääntää jouluksi, parista suusta tais tullakin kommentti: "täähän maistuu ihan joululta!"

24 cm vuokaan
300 g sitruunatäytekeksejä
75 g margariinia
1 tl öljyä

2,5 dl vispikermaa
1 prk appelsiinituorejuustoa
3 liivatelehteä

2,5 dl vispikermaa
250 g maustamatonta rahkaa
200 g tummaa suklaata

Ohje sitä samaa peruskauraa: murusta keksit, sekoita rasvan kanssa ja painele kevyesti öljyttyyn vuokaan. Vatkaa kerma vaahdoksi, yhdistä appelsiinituorejuuston kanssa, lisää liivate ja kaada pohjan päälle. Anna hyytyä. Yhdistä vatkattuun kermaan rahka ja sula suklaa ja kaada täytteen päälle. Anna hyytyä ja koristele.

Vinkkinä: Suklaa jähmettää täytteen yllättävän nopeasti, joten suklaatäytteeseen kannattaa lisätä suklaa vasta juuri ennen vuokaan kaatamista, mikäli ei halua samannäköistä suhruista kakkuloista kuin ylläolevassa kuvassa. Kuvassa täytekerrosten paksuudetkin heittävät, oikeasti molempia täytteitä on suunnilleen saman verran. Itse hädissäni kaadoin puoliksi jähmettyneen suklaatäytteen vielä hyytymättömän appelsiinisen päälle, jolloin se ei levittynyt tasaisesti. Oppia ikä kaikki!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman parhaat kahvikehrät

Kahavikeheriä! Näiden kahvikehrien ohje on äidin reseptivihosta parin vuosikymmenen takaa. Ohje on lyijykynällä ruutupaperille kirjoitettu, haalistunut ja käytetyn näköinen, päivätty toukokuulle 1980. Äidin kahvikehräthän on tietysti omasta mielestä maailman parhaita. Yks kesälomapäivä otin härkää sarvista ja kokeilin iteki niiden tekoa. Ihan kahvikehrän makuisia ja näköisiä niistä tulikin. Resepti on pakko laittaa blogiin jakoon ja itselle talteen. Alkuperäisen kellastuneen, jauhotahraisen ohjelappusen vois vaikka kehystää keittiötauluksi ja ripustaa arvoiselleen paikalle. ;)  Maailman parhaat kahvikehrät (n.30 kpl) 150 g margariinia 6 dl vehnäjauhoja 1dl maitoa 50 g hiivaa 2 kananmunaa 2 rkl sokeria Täyte 100 g tomusokeria (pölysokeria niinku ohje sanoo) 100 g margariinia 3 tl vaniljasokeria voiteluun kananmuna päälle raesokeria Nypi margariini ja vehnäjauho muruksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Kaada seos murun sekaan. Lisää vielä keskenään ke

Mustikka-rahkapiirakka

Mustikkapiirakka kuuluu kategoriaan perinteiset-herkulliset-helpot. Mun lemppari mustikkapiirakoista on juurikin tämä, missä on päällä murukerros.  Kun täytteenä on vielä rahkaa, on makunautinto taattu! Pellillinen 250 g margariinia 8 dl vehnäjauhoja 3,5 dl sokeria 1 tl soodaa 1 tl leivinjauhetta 2 dl piimää tai maitoa 1 muna 500 g rahkaa 1 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 1 muna reilusti mustikoita Sulata margariini ja sekoita kuivien aineiden kanssa murumaiseksi. Ota 1/3 muruseoksesta erilleen ja lisää lopputaikinaan piimä ja muna. Levitä pellille. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä pohjan päälle täyte ja ripottele päälle mustikat ja viimeiseksi muruseos. Paista 200 asteessa n. 20 min.

Persikka-rahkapiirakka

  Hiljaista on blogielo! Jotain aina ehtii joskus tekemään, mutta päivittelyyn ei kummasti aikaa irtoa. Mutta sivuharrastushan tämä onkin kaiken muun lisäksi, joten hitaan varmasti päivittyilee tämä reseptipankki. :) Tämän peruspiirakan ohje täältä taitaakin vielä puuttua. Soveltaa voi mielin määrin, tällä kertaa testissä persikkainen versio, joka hävis tuoreeltaan pelliltä suhteellisen nopeasti... Ohje on vanha, siksi lasimitat. Itse käytän juomalasia, jonka vetoisuus on 2 dl. Pellillinen 4 lasia vehnäjauhoja 2 lasia sokeria 3 tl leivinjauhetta 3 tl soodaa 3 tl vaniljasokeria 250 g margarinia Sekoita kuivat aineet ja nypi margariinisulan kanssa murumaiseksi. Ota muruseosta erilleen n. 2 lasillista.  1 muna 1 lasi piimää/maitoa/jogurttia Lisää muna ja neste lopputaikinaan, sekoita tasaiseksi ja levitä pellille. Täyte ½ lasia sokeria 3 tl vaniljasokeria 1 muna 500 g maustamatonta maitorahkaa n.400 g säilykepersikoita Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. R