15. lokakuuta 2011

Mustikka-rahkapiirakka


Mustikkapiirakka kuuluu kategoriaan perinteiset-herkulliset-helpot. Mun lemppari mustikkapiirakoista on juurikin tämä, missä on päällä murukerros.  Kun täytteenä on vielä rahkaa, on makunautinto taattu!

Pellillinen
250 g margariinia
8 dl vehnäjauhoja
3,5 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl piimää tai maitoa
1 muna

500 g rahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 muna

reilusti mustikoita

Sulata margariini ja sekoita kuivien aineiden kanssa murumaiseksi. Ota 1/3 muruseoksesta erilleen ja lisää lopputaikinaan piimä ja muna. Levitä pellille. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä pohjan päälle täyte ja ripottele päälle mustikat ja viimeiseksi muruseos. Paista 200 asteessa n. 20 min.

12 kommenttia:

  1. Maistuis tännekin! Herrrkullisen näköinen! Kiitos voikkarista, syöty on vaikkei vieraita juuri ollutkaan.=) Oisitpa nähny millaisia lohkareita sitä itte siitä syötiin sitten, huh.=)

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköistä ja pellillinen on nyt uunissa! :)

    VastaaPoista
  3. Hei, oli niin hyvää, että laitoin itsellekin ohjeen ylös.

    VastaaPoista
  4. Tehnyt jo 4 kertaa, tästä tulee vakkariohje mulle juhliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että ohje on muillekin hyödyllinen ja tykätty!

      Poista
  5. Aivan taivaalisen hyvää tuli. Nam! Rahkaa ei tosin ollut noin paljoa, niin laitoin rahkan ja kermaviilin.

    VastaaPoista
  6. Tätä aion tehdä heti huomenna :) Tosin jäin miettimään tuota paistoaikaa, 20min kuulostaa tosi lyhyelle ajalle kyllä..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uuneissa on tietysti eroja, mutta luulisin, että tämä paistuu alle puoleen tuntiin joka tapauksessa. Paistele, kunnes näyttää sopivan kypsältä :)

      Poista
  7. Moinen tupsahti just uunista ku piti saaja pakkaseen tillaa mustikoilta.:) (seliseli, makianhimo...)

    VastaaPoista
  8. Hyvä ohje. Korvasin pohjan piimän tilkalla maitoa ja maitorahka purkilla kun niitä piisasi. Linkkasin tämän omalle pinterest sivulleni, jotta ei pääse resepti hukkumaan. :D Ihanaa sunnuntai päivän jatkoa ja alkavaa joulukuuta.

    VastaaPoista
  9. Todella maukasta :) korvasin vehnäjauhot kaurahiutaleilla ja maissijauhoilla. Näin koko perhe pystyy syömään kun on tuota keliakiaa.

    VastaaPoista
  10. Uunisssa :)
    Gluteenittomana tietysti...vähän kaurajauhoja ja muutoin gluteenittomia jauhoja.
    Mustikan kaveriksi vadelmia.
    Katsotaan mikä on lopputulos :)

    VastaaPoista