Siirry pääsisältöön

Karamellisoitu puolukkapiirakka


Piirakkaa arkistojen kätköistä, kuvan päiväys viime huhtikuulta. :D Tämä oli aika makea ja ehkä siksi niin hyvä piirakka. Ite ainakaan kun en oo puolukkapiirakan ylin ystävä, tykkäsin tästä puolukoiden pahinta kirpeyttä taittavasta makeasta versiosta. Perinteisen kirpsakan puolukkapiirakan fanit saattais olla toista mieltä, ken tietää ennen ku kokeilee? Ohje on suora lainaus Kokeile tätä kotona -blogista. Itse tein kolminkertaisen annoksen uunipellille, kerrotut ainesmäärät suluissa.

Massa
(120) 60 g voita
(3,75) 1,25 dl sokeria
(3) 1 kananmuna
(3 + 2,25) 1 + 0,75 dl vehnäjauhoja
(pikkuisen isompi ripaus) ripaus suolaa
(0,75) 0,25 tl leivinjauhetta
(3,75) 1,25 dl puolukoita

Päälle
(60) 20 g voita
(1,5) 0,5 dl sokeria
(1,2) 0,4 dl vehnäjauhoja
  1. Esilämmitä uuni 165° (kiertoilmauuni 150°).
  2. Lämmitä voita pari sekuntia mikrossa. Vatkaa voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja vatkaa tasaiseksi.
  3. Sihtaa 1 dl vehnäjauhoista, suola ja leivinjauhe yhteen. Lisää jauhoseos voiseokseen ja vatkaa tasaiseksi.
  4. Jauhota marjat lopuilla vehnäjauhoilla ja kääntele varovaisesti massan sekaan.
  5. Voitele (ja jauhota, jos et käytä silikonista vuokaa) suorakaiteen muotoinen vuoka/pelti ja kaada massa siihen.
  6. Yhdistä päälle tulevat voi, sokeri ja jauhot ja ripottele pinnalle.
  7. Paista 35-40 minuuttia.

Kommentit

  1. Täytynee kokeilla.. :) Helppoa kun ei tartte (eikä jouda) nykyään enää blogeja kiertelemään, sen ku tulee tänne poimimaan parhaat päältä!

    VastaaPoista
  2. Juujuu, pitihän se kokkeilla ja hyvin tuntu painuvan.. (niin hyvin että piti äkkiä pelastaa pakkaseen ennen kuin hipist-hipist-hipistelee koko pellillisen vahingossa)
    -sama

    VastaaPoista
  3. Tämän ohjeen lainaan, kun meinaa vielä näin kesälläkin hukkua puolukoihin ja teen tästä piirakkaa meitin 2x30v kekkereille, syöjiä n.100, että parit varmaan täytyy vääntää;)

    VastaaPoista
  4. Mitä suurinta vääntämisen iloa!;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman parhaat kahvikehrät

Kahavikeheriä! Näiden kahvikehrien ohje on äidin reseptivihosta parin vuosikymmenen takaa. Ohje on lyijykynällä ruutupaperille kirjoitettu, haalistunut ja käytetyn näköinen, päivätty toukokuulle 1980. Äidin kahvikehräthän on tietysti omasta mielestä maailman parhaita. Yks kesälomapäivä otin härkää sarvista ja kokeilin iteki niiden tekoa. Ihan kahvikehrän makuisia ja näköisiä niistä tulikin. Resepti on pakko laittaa blogiin jakoon ja itselle talteen. Alkuperäisen kellastuneen, jauhotahraisen ohjelappusen vois vaikka kehystää keittiötauluksi ja ripustaa arvoiselleen paikalle. ;)  Maailman parhaat kahvikehrät (n.30 kpl) 150 g margariinia 6 dl vehnäjauhoja 1dl maitoa 50 g hiivaa 2 kananmunaa 2 rkl sokeria Täyte 100 g tomusokeria (pölysokeria niinku ohje sanoo) 100 g margariinia 3 tl vaniljasokeria voiteluun kananmuna päälle raesokeria Nypi margariini ja vehnäjauho muruksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Kaada seos murun sekaan. Lisää vielä keskenään ke

Mustikka-rahkapiirakka

Mustikkapiirakka kuuluu kategoriaan perinteiset-herkulliset-helpot. Mun lemppari mustikkapiirakoista on juurikin tämä, missä on päällä murukerros.  Kun täytteenä on vielä rahkaa, on makunautinto taattu! Pellillinen 250 g margariinia 8 dl vehnäjauhoja 3,5 dl sokeria 1 tl soodaa 1 tl leivinjauhetta 2 dl piimää tai maitoa 1 muna 500 g rahkaa 1 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 1 muna reilusti mustikoita Sulata margariini ja sekoita kuivien aineiden kanssa murumaiseksi. Ota 1/3 muruseoksesta erilleen ja lisää lopputaikinaan piimä ja muna. Levitä pellille. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä pohjan päälle täyte ja ripottele päälle mustikat ja viimeiseksi muruseos. Paista 200 asteessa n. 20 min.

Persikka-rahkapiirakka

  Hiljaista on blogielo! Jotain aina ehtii joskus tekemään, mutta päivittelyyn ei kummasti aikaa irtoa. Mutta sivuharrastushan tämä onkin kaiken muun lisäksi, joten hitaan varmasti päivittyilee tämä reseptipankki. :) Tämän peruspiirakan ohje täältä taitaakin vielä puuttua. Soveltaa voi mielin määrin, tällä kertaa testissä persikkainen versio, joka hävis tuoreeltaan pelliltä suhteellisen nopeasti... Ohje on vanha, siksi lasimitat. Itse käytän juomalasia, jonka vetoisuus on 2 dl. Pellillinen 4 lasia vehnäjauhoja 2 lasia sokeria 3 tl leivinjauhetta 3 tl soodaa 3 tl vaniljasokeria 250 g margarinia Sekoita kuivat aineet ja nypi margariinisulan kanssa murumaiseksi. Ota muruseosta erilleen n. 2 lasillista.  1 muna 1 lasi piimää/maitoa/jogurttia Lisää muna ja neste lopputaikinaan, sekoita tasaiseksi ja levitä pellille. Täyte ½ lasia sokeria 3 tl vaniljasokeria 1 muna 500 g maustamatonta maitorahkaa n.400 g säilykepersikoita Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. R