29. lokakuuta 2011

Karamellisoitu puolukkapiirakka


Piirakkaa arkistojen kätköistä, kuvan päiväys viime huhtikuulta. :D Tämä oli aika makea ja ehkä siksi niin hyvä piirakka. Ite ainakaan kun en oo puolukkapiirakan ylin ystävä, tykkäsin tästä puolukoiden pahinta kirpeyttä taittavasta makeasta versiosta. Perinteisen kirpsakan puolukkapiirakan fanit saattais olla toista mieltä, ken tietää ennen ku kokeilee? Ohje on suora lainaus Kokeile tätä kotona -blogista. Itse tein kolminkertaisen annoksen uunipellille, kerrotut ainesmäärät suluissa.

Massa
(120) 60 g voita
(3,75) 1,25 dl sokeria
(3) 1 kananmuna
(3 + 2,25) 1 + 0,75 dl vehnäjauhoja
(pikkuisen isompi ripaus) ripaus suolaa
(0,75) 0,25 tl leivinjauhetta
(3,75) 1,25 dl puolukoita

Päälle
(60) 20 g voita
(1,5) 0,5 dl sokeria
(1,2) 0,4 dl vehnäjauhoja
  1. Esilämmitä uuni 165° (kiertoilmauuni 150°).
  2. Lämmitä voita pari sekuntia mikrossa. Vatkaa voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja vatkaa tasaiseksi.
  3. Sihtaa 1 dl vehnäjauhoista, suola ja leivinjauhe yhteen. Lisää jauhoseos voiseokseen ja vatkaa tasaiseksi.
  4. Jauhota marjat lopuilla vehnäjauhoilla ja kääntele varovaisesti massan sekaan.
  5. Voitele (ja jauhota, jos et käytä silikonista vuokaa) suorakaiteen muotoinen vuoka/pelti ja kaada massa siihen.
  6. Yhdistä päälle tulevat voi, sokeri ja jauhot ja ripottele pinnalle.
  7. Paista 35-40 minuuttia.

5 kommenttia:

  1. Täytynee kokeilla.. :) Helppoa kun ei tartte (eikä jouda) nykyään enää blogeja kiertelemään, sen ku tulee tänne poimimaan parhaat päältä!

    VastaaPoista
  2. Juujuu, pitihän se kokkeilla ja hyvin tuntu painuvan.. (niin hyvin että piti äkkiä pelastaa pakkaseen ennen kuin hipist-hipist-hipistelee koko pellillisen vahingossa)
    -sama

    VastaaPoista
  3. Tämän ohjeen lainaan, kun meinaa vielä näin kesälläkin hukkua puolukoihin ja teen tästä piirakkaa meitin 2x30v kekkereille, syöjiä n.100, että parit varmaan täytyy vääntää;)

    VastaaPoista
  4. Mitä suurinta vääntämisen iloa!;)

    VastaaPoista