27. syyskuuta 2011

Pannupizza


Kunnon pannupizza on kyllä yks ähkyruokien kuninkaista. Sitä on pakko hipistää vielä ihan vähän aina siihen pisteeseen, jossa yhtäkkiä huomaa mahaparan ratkeilevan liitoksistaan. Ei liene tarpeen sanoa muuta? Kokeilla voi jos uskaltaa. :)

24 cm vuokaan
2 dl vettä
2/3 pss kuivahiivaa
2 tl sokeria
vajaa 1 tl suolaa
4 1/4 dl vehnäjauhoja
2 rkl margariinia tai öljyä

n.175 g paseerattua tomaattia
2 tl sokeria
1 tl suolaa (jos tomaatti suolatonta)
1 valkosipulin kynsi
oreganoa

300g jauhelihaa
1 iso sipuli

25 g margariinia
5 rkl vehnäjauhoja
3,5 dl maitoa
2 tl valkopippuria
½ tl suolaa

juustoraastetta

Sekoita hiiva, sokeri, suola ja n.1 dl vehnäjauhoja kulhossa. Lisää vesi ja öljy. Alusta taikinaksi lisäten jauhoja pikkuhiljaa. Levitä valmis taikina öljyttyyn vuokaan ja anna kohota 30-45 min.

Kaada paseerattu tomaatti ja mausteet kattilaan. Anna kiehahtaa ja jäähdytä.

Ruskista jauheliha sipulin kanssa pannulla.

Tee valkokastike: lämmitä maito kuumaksi. Sulata margariini kattilassa ja lisää vehnäjauho hyvin sekoittaen. Älä ruskista, vaan kaada kuuma maito sekaan. Anna paksuuntua hyvin sekoittaen. Kun kiehahtaa, ota pois levyltä ja lisää mausteet. Sekoita jauheliha valkokastikkeen joukkoon ja tarkista maku.

Kaada kohonneen pohjan päälle tomaattikastiketta ja ripottele pinnalle ohut kerros juustoraastetta. Levitä päälle jauhelihatäyte ja pinnalle juustoraastetta. Paista 250 asteessa keskitasolla n.10 min, laske uunin lämpötila 225 asteeseen ja kypsennä alatasolla vielä 10 min. Anna tekeytyä hetki ennen kuin käyt kimppuun.


Tulikuuma, vastoin omaa neuvoa justhetinyt leikattu, höyryävä ja herkullinen...

4 kommenttia:

  1. Ei oo onnistunu kommentoida pitkään aikaan, katotaan josko nyt.. Pitäs aina muistaa että tänne tullaan omalla vastuulla, oli niin hyvän kuulonen ohje taas tää ja moni muuki!
    Puolukasta muuten helppo aamupuuro: 1l kiehuvaa vettä, 1/2l puolukkasurvosta(vähempikin riittää), 2,5dl ruisjauhoja ja 1 1/4 dl sokeria kattilaan illalla, eikä siis levyä päälle. Kansi päälle ja aamulla vatkaus. Nam!

    VastaaPoista
  2. Hei, tuo kyllä pitää testata! Nimittäin kaikki helpponopeahyvä on nyt (aina?!) in. :)

    VastaaPoista
  3. oooooooh mulle tulee aina niin nälkä ku tuun tänne blogiin..:D maistuuko tuo pohja enemmän pitsapohjalle, vai sämpylälle? Näyttää niiin muhkealta.:D

    VastaaPoista
  4. Anonyymi: Pohja on leipämäinen, aivan erilainen kuin normaalissa pitsassa, muheva ja mehevä. Ehkä tää onki enemmän pannuleipä kunnon täytteellä. :) Vähemmän reunoja (ja ohuemmasti täytettä) saa kun paistaa pellillä vuoan sijaan.

    VastaaPoista