18. syyskuuta 2011

Geisha-valkosuklaakakku


Taannoisten hääleipomusten yhteydessä virisi tällainenkin kakkuidea. Geisha ja valkosuklaa ei ollukaan yhtään hullumpi yhdistelmä, ainakaan allekirjoittaneen sokerihiiren mielestä. Aika äkkiä hävisi tämäkin kakku jääkaapista, ja maku taas vaan parani ajan myötä. Yks pikkiriikkinen pala ehti nimittäin yön yli vanheta, ja oli aika herkkua!

27 cm vuokaan
400 g Digestive-keksejä
100 g margariinia
½ tl öljyä
6 dl vispikermaa
250 g Mascarpone-juustoa
250 g vaniljarahkaa
200 g valkosuklaata
200 g Geishaa

Murskaa keksit hienoksi muruksi ja lisää sulatettu margariini. Painele seos kevyesti öljyttyyn irtopohjavuokaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja jaa kahteen osaan. Lisää toiseen osaan sulatettu Geisha ja Mascarpone. Kaada keksipohjan päälle ja anna hyytyä puolisen tuntia. Pakastimessa tämä vaihe sujuu nopeammin. Lisää toiseen kermapuoliskoon valkosuklaa ja vaniljarahka ja kaada hyytyneen geishatäytteen päälle. Anna hyytyä ja koristele.

Kauniin koristelun saa helposti ja nopeasti suklaalla ja sokerihelmillä.

3 kommenttia:

  1. kaunis kakku, oletko vastaanottanut jo arpavoittosi? :--)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Arpavoitto ei ainakaan toistaiseksi ole vielä tullut perille (toivottavasti ei ole jäänyt mihinkään postiin seikkailemaan!), sitä odotellessa. :)

    VastaaPoista
  3. Hieno luomus, ja varmasti maukas! se on jännä, että se maku vain paranee ku saa vähän aikaa kaakku olla rauhassa..=)

    VastaaPoista