Pikkuleipien kanssa samoihin häihin tein myös satsin juustokakkuja. Kuva pakkaushulinasta kuljetusalustalta. Yhenlainen valkosuklaa-mustikkajuustokakun ohje on jo blogissa, mutta tässä sovellus, hyvää tämäkin!
24 cm vuokaan
n.300 g vaaleita vaniljatäytekeksejä
75 g margariinia
0,5 tl ruokaöljyä
250 g mascarpone-juustoa
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2,5 dl vispikermaa
200 g valkosuklaata
4 liivatelehteä
n.1,5 rkl vettä
4-5 dl mustikoita
1,25 dl hyytelösokeria
2,5 dl vettä
tilkka tummaa mehutiivistettä (esim. mustaherukkamehua)
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Öljyä paperi ja vuoan reunat kevyesti, tämä helpottaa kakun irrotusta. Murskaa keksit muruksi, kaada sekaan rasvasula ja painele seos vuoan pohjalle. Laita kylmään täytteen teon ajaksi.
Vatkaa vaniljakastike ja kerma vaahdoksi. Yhdistä vaahdot keskenään ja lisää joukkoon mascarpone. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa välillä sekoittaen. Jätä yksi pala koristelua varten. Lisää suklaasula täytteen joukkoon. Liuota kylmässä vedessä liotetut liivatteet kiehuvan kuumaan vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana täytteen sekaan. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä kylmässä muutama tunti.
Kaada hyytyneen täytteen päälle mustikat. Kiehauta vesi kattilassa, lisää sekaan hyytelösokeri ja keitä kirkkaaksi liemeksi. Lisää mehu. Anna jäähtyä hetki ja kaada nopeasti mustikoiden päälle. Anna hyytyä. Valmis kakku ei välttämättä koristelua kaipaa, mutta valkosuklaalla saa halutessaan helposti kakkuun vähän ilmettä.
Tein samaisiin häihin myös suklaisia kakkuja ja laktoositon-gluteeniton -versiot. Niistä myöhemmin, heti kun ehdin päivitellä. :)
Ja tämä kanssa! Njamskis maiskis, tälläkin kakulla oli ystäviä häissä paljon! Sun kakut oli kyllä suosittuja. Ja onneks jäi häiden jälkeenki meidänki massutettavaksi jonkin verran. Ei menny hukkaan, vaan hyviin suihin.=)
VastaaPoistaEli lopulta kaikki meni eikä mittään jääny, siis tavoitteeseen päästiin. ;)
VastaaPoista