Siirry pääsisältöön

Geisha-kakku


Kuvat taas pikapikaa yhteensä kymmenen kakun pakkaussession keskeltä. Häihin meni siis näitä Geisha-kakkujakin. Oli niin mukava värkkäilyrupeama, vaikka tietysti jännitti miten käy. Eniten pelkäsin kuskausta juhlapaikalle, taisin ajaa hengittämättä parinkymmenen minuutin matkan. Yhdellä pysähdyksellä meni, kun erään mutkan jälkeen piti pysähtyä bussipysäkille tarkistamaan, vieläkö kakkurivi oli jämptisti paikallaan. Selvisivät onnellisesti perille, eikä tarvinut turvautua mihinkään varasuunnitelmiin. :) Geisha-kakkujakin löytyy monesta blogista ja varmasti samantyyppisiä kuin oma versioni:

24 cm vuokaan
n.300 g tummia vaniljatäytekeksejä (Dominoita tai vastaavia)
75 g margariinia
0,5 tl ruokaöljyä
4 dl vispikermaa
300 g vaniljarahkaa
2 tl aitoa vaniljasokeria
200 g Geisha-suklaata
4 liivatelehteä
1,5 rkl vettä

Murusta keksit hienoksi ja lisää sekaan sulatettu rasva. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoka kevyesti öljyllä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka, sokeri ja sulatettu suklaa ja lopuksi kiehuvaan veteen liuotettu liivate. Anna hyytyä ja koristele.

Itse tein koristespritsaukset Brunbergin tummalla suklaalla, joka kestää kakun päällä sellaisenaan temperoimatta. Pikkukukat taas tein marsipaanin ja sokerimassan sekoituksesta, keskelle liimasin valkosuklaapisaralla hopeahelmen.


Kukkaset.

Kommentit

  1. Heenoja kakkuja kerrassaan, pitiki tulla vartavasten kattomaan joko ois hääpostauksia ilmestyny. Maistuuko tuo geisha oikeesti kakussa, jos maistuu niin tätä pitää kokeilla heti ku keksii sopivan tekosyyn!:) Spritsaukset on kyllä hienot kans.
    Miia

    VastaaPoista
  2. Maistuu se, silleen vienosti, ainaki tekovaiheessa. Luulis, että valmiissa, maustuneessa vielä enemmän. Mää laitoin konvehteja, en tiiä onko levyssä yhtä paljon sitä täyteosuutta vai onko sillä mittään väliä. Käskeppä kyllään ku teet ni pääsen maistamaan! :)

    VastaaPoista
  3. Mää en ala! Viime käynnin jälkeen herkullisen näköset kahvikehrät kummitteli mielessä niin kauan, että eilen sitte niitä tein. (ei niistä kyllä vaan häävejä tuu, jos vertaa äitin tekemiin.. ) Ja nyt ku on näitä kakkukuvia käyny kurkkiin, ni arvaahan sen, miten käy.. Tämä täyte jo pelkästään oli niin hyvvää, että ite kakku on varmasti ihan mahottoman hyvvää!
    Niina

    VastaaPoista
  4. Ja täytyy kyllä sanoa, että ihan mahottoman hyvää ja pehmeetä oli! Oli kyllä suosittua, ei paljon jäänyt tätä kakkua. =) Ja tuntuu, että maistu vieläki paremmalle sitte pari päivää häiden jälkeen.=)

    VastaaPoista
  5. Täytyy muistaa mainita, että koristuksetkin sai kehuja!! Ja kyllähän nuo taitavat luomukset ne ansaitsee!

    VastaaPoista
  6. Jes, ihana, että menivät kaupaksi! :) Ja tosiaan maustuu varmaan aika pitkään, vois kiiretilanteessa tehä koristelua vaille valmiiksi kakski päivää ennen tarjoilua.

    VastaaPoista
  7. Kaunis ja herkullinen kakku :)

    Ps. pistätkö yhteystietosi mulle s-postiin kakkumanala@luukku.com, sillä onni potkaisi sinua blogini arvonnassa. Onnea!

    VastaaPoista
  8. Oi, onnenpotku piristi taas päivää, kiitos! :)

    VastaaPoista
  9. Heippa , lähetätkö meidän blogin sähköpostiin yhteystietosi, kun voitit myös Crumbles for everyone -blogin arvonnassa! :) Onnea vielä ja katso toki uudin postauskin, missä arvoimme voittajaksi sinut! :--)

    cookiecrumblesblog@gmail.com

    VastaaPoista
  10. Ohhoh! Sitä ei edes muista, mihin kaikkeen on blogeja selaillessaan osallistunut. Ihanaa, kiitos! :)

    VastaaPoista
  11. Moikka! Joululta jäi yli geisha karkkeja ja päätin tehdä niistä kakun. Ohjeesi on tosi näppärä. Kukkia en taida itse tehdä, vaikka ne ovatkin nätit, koska en ole oikein noiden tekemisen ammattilainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Nuo pikkukukat on tehty valmiilla muotilla. Suosittelen, jos enemmän on kiinnostusta tai tarvetta koristeille.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman parhaat kahvikehrät

Kahavikeheriä! Näiden kahvikehrien ohje on äidin reseptivihosta parin vuosikymmenen takaa. Ohje on lyijykynällä ruutupaperille kirjoitettu, haalistunut ja käytetyn näköinen, päivätty toukokuulle 1980. Äidin kahvikehräthän on tietysti omasta mielestä maailman parhaita. Yks kesälomapäivä otin härkää sarvista ja kokeilin iteki niiden tekoa. Ihan kahvikehrän makuisia ja näköisiä niistä tulikin. Resepti on pakko laittaa blogiin jakoon ja itselle talteen. Alkuperäisen kellastuneen, jauhotahraisen ohjelappusen vois vaikka kehystää keittiötauluksi ja ripustaa arvoiselleen paikalle. ;)  Maailman parhaat kahvikehrät (n.30 kpl) 150 g margariinia 6 dl vehnäjauhoja 1dl maitoa 50 g hiivaa 2 kananmunaa 2 rkl sokeria Täyte 100 g tomusokeria (pölysokeria niinku ohje sanoo) 100 g margariinia 3 tl vaniljasokeria voiteluun kananmuna päälle raesokeria Nypi margariini ja vehnäjauho muruksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Kaada seos murun sekaan. Lisää vielä keskenään ke

Mustikka-rahkapiirakka

Mustikkapiirakka kuuluu kategoriaan perinteiset-herkulliset-helpot. Mun lemppari mustikkapiirakoista on juurikin tämä, missä on päällä murukerros.  Kun täytteenä on vielä rahkaa, on makunautinto taattu! Pellillinen 250 g margariinia 8 dl vehnäjauhoja 3,5 dl sokeria 1 tl soodaa 1 tl leivinjauhetta 2 dl piimää tai maitoa 1 muna 500 g rahkaa 1 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 1 muna reilusti mustikoita Sulata margariini ja sekoita kuivien aineiden kanssa murumaiseksi. Ota 1/3 muruseoksesta erilleen ja lisää lopputaikinaan piimä ja muna. Levitä pellille. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä pohjan päälle täyte ja ripottele päälle mustikat ja viimeiseksi muruseos. Paista 200 asteessa n. 20 min.

Persikka-rahkapiirakka

  Hiljaista on blogielo! Jotain aina ehtii joskus tekemään, mutta päivittelyyn ei kummasti aikaa irtoa. Mutta sivuharrastushan tämä onkin kaiken muun lisäksi, joten hitaan varmasti päivittyilee tämä reseptipankki. :) Tämän peruspiirakan ohje täältä taitaakin vielä puuttua. Soveltaa voi mielin määrin, tällä kertaa testissä persikkainen versio, joka hävis tuoreeltaan pelliltä suhteellisen nopeasti... Ohje on vanha, siksi lasimitat. Itse käytän juomalasia, jonka vetoisuus on 2 dl. Pellillinen 4 lasia vehnäjauhoja 2 lasia sokeria 3 tl leivinjauhetta 3 tl soodaa 3 tl vaniljasokeria 250 g margarinia Sekoita kuivat aineet ja nypi margariinisulan kanssa murumaiseksi. Ota muruseosta erilleen n. 2 lasillista.  1 muna 1 lasi piimää/maitoa/jogurttia Lisää muna ja neste lopputaikinaan, sekoita tasaiseksi ja levitä pellille. Täyte ½ lasia sokeria 3 tl vaniljasokeria 1 muna 500 g maustamatonta maitorahkaa n.400 g säilykepersikoita Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. R