18. heinäkuuta 2011

Perunarieskat


Parhaat perunarieskat tulee itse tehdystä muusista. Lämpimänä voin ja kylmän maidon kera nämä häviävät alta aikayksikön. Ikinä ei ole jäänyt yhtään! Oon vaan huono mittailemaan aineita, tässä suuntaa-antava resepti:

n. ½ l perunamuusia
1 kananmuna
1½ tl suolaa
3-4 dl jauhoja (kokonaan vehnä- tai puolet ohra-)

Sekoita jääkaappikylmään muusiin muut ainekset. Taikina saa olla löysää. Lusikoi pellille kekoja ja taputtele jauhojen avulla rieskoiksi. Pistele haarukalla ja paista 275 asteessa (siihen loppuu meidän uunivanhuksen asteikko) kauniin värisiksi. Peittele hyvin ja anna olla liinan alla hetki. Leikkaa paloiksi ja nauti!

3 kommenttia:

  1. Ai että, nää kyllä osu suoraan makuhermoon! Jatkahan tasaseen tahtiin päivittelyä, aina täällä pitää käydä kurkkimassa oisko jotain uutta ja maistuvaa ilmestyny..
    Miia

    VastaaPoista
  2. Hei!
    Kiitos kommentistasi. Blogspottiin on vaikeaa "ulkopuolisen" kommentoida muutoin kuin anonyyminä.
    Korjaan vanhan osoitteesi samalla kun tänne löysin. Mukavaa kesänjatkoa sinulle!
    T. Mama
    http://tenava4.vuodatus.net/

    VastaaPoista
  3. Joo, nää on kyllä makuhermon satuttajia! Mama, kiva kun jätit jälkesi tänne, mukavaa kesää. :)

    VastaaPoista