16. helmikuuta 2011

Aavikkohiekka-pikkuleivät


Kuvan epämääräiset kököt ei kyllä houkuttele ketään syömään, mutta kaupaksi nämä silti meni. Ei näistä kyllä tullu ihan samannäkösiä ku mitä alkuperänen resepti, mikä kaiketi johtuu siitä, että korvasin hirvensarvisuolan leivinjauheella. Leivinjauheen pitäs periaatteessa toimia, mutta kai se pitäs joskus kokeilla sillä oikealla suolalla, että näkis. Tämä on niitä reseptejä, joissa voi tarkottaa Voita, eikä margariinia. Ohje Mtv3:n makuarkistosta.

n.70 kpl
200 g kevyesti ruskistettua voita
2 dl kidesokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl hirvensarvisuolaa (2 tl leivinjauhetta)
n. 5 dl vehnäjauhoja

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita voi, sokeri ja vaniljasokeri. Yhdistä hirvensarvisuola ja jauhot, työstä ne voiseokseen notkeaksi taikinaksi. Ite selvisin vähän vähemmällä jauhomäärällä, jos lipsahtaa liikaa, taikinasta tulee yhtä murua, josta ei saa mitään aikaseksi. Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä ne pitkoiksi. Ota pitkoista pieniä paloja, muotoile ne hieman litteiksi, pyöreiksi pikkuleiviksi ja laita leivinpaperille pellille. (Tai ota suoraan kökköjä ja pyörittele pikkuleiviksi, mulle tuossa oli vähän turhan monta työvaiketta.) Paista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti