Peruskaurakeksejä suklaakoristelulla. Ite oon ennen tehny kauralastut aina ilman kananmunaa, nyt testasin munan kanssa. Ilman kananmunaa tulee rapeampia lastuja, munan kanssa pehmeitä keksejä, jotka ei leviä niin paljon. Omaan makuun vanhassa vara parempi, eli enemmän ehkä tykkään niistä munattomista. Tässä kuitenkin resepti:
150 g margariinia
4 dl kaurahiutaleita
1 dl ruokosokeria
1 kananmuna
½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
koristeluun suklaata
Sekoita kaurahiutaleet margariinisulaan ja anna turvota hetki. Lisää muut aineet ja sekoita taikinaksi. Nostele kekoja pellille ja paista 175 asteessa 6-8 min. Koristele jäähtyneet keksit sulatetulla suklaalla.
Kommentit
Lähetä kommentti