8. tammikuuta 2011

Omena-ansa


Tätä tehtiin joskus syksyn pimeänä lauantai-iltana sunnuntain vierasvaraksi. Pitihän sitä kuitenki vähän jo illalla maistaa, että ties kehtaisko kellekään tarjota. Tais olla liian hyvää, ku puoli piirakkaa hupeni samantien... Vieraita ei kuitenkaan tullu, ei tarttenu turvautua kaupan antimiin tai johonki pikaväkerrykseen. Ohje Pirkasta vuodelta äks.

Pohja
4 dl  vehnäjauhoja
2 dl  sokeria
1 tl  leivinjauhetta
1 tl  soodaa
1 dl  juoksevaa tai sulatettua margariinia

Puoleen pohjataikinasta lisätään
1 prk (150 g)  vaniljajogurttia
1  muna

Päälle
1/2 l  omenakuutioita
500 g maitorahkaa (kermaviililläkin onnistuu)
1 tl  vanilliinisokeria
1 dl  sokeria
3  munaa (laitoin 2 ja hyvin riitti, kolmella tulee tosi löysä)

Pinnalle
1/2  pohjataikinan muruseosta


Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon juokseva margariini. Jaa seos kahteen osaan ja sekoita toiseen puoleen taikinasta jogurtti ja kananmuna. Kaada se puoli taikinasta, johon jogurtti on lisätty, piirakkavuokaan (halkaisija vähintään 30 cm ja korkeus 4 cm).


Kuori ja kuutioi omenat. Ripottele omenakuutiot pohjalle. Mausta rahka sokerilla ja vanilliinisokerilla. Sekoita rahkan joukkoon kananmunat. Levitä rahkaseos omenakuutioiden päälle. Ripottele pinnalle loput pohjataikinan muruseoksesta. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti