11. joulukuuta 2010

Puolukka-mariannejäädyke



 En amatöörinä tiiä, miten jäädyke määritellään, mutta semmoseksi kai minä tämän luokittelen. Joihinki jäädykeresepteihin tulee kananmunaa sekaan, ite en oo vielä semmosta versiota uskaltanu kokeilla. Tämä on tämmönen yksinkertasen helppo ja hyvä resepti, jouluksi pitää tehä pakkaseen ainaki yks. Kaiken kinkun ja suklaan päälle tämmönen raikas, kylmä herkku maistuu hyvälle.

1 prk (2,5 dl) Flora Vanilla -vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
500 g rahkaa
2-3 dl puolukoita
½-1 pss Marianne Crushia

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Lisää rahka, Marianne Crush ja puolukat, joiden rakennetta on rikottu haarukalla. Ainesuhteita voi muutella mielensä mukaan, jos makeammasta tykkää niin enemmän vaniljakastiketta ja Mariannea. Kaada seos vuokaan ja pakasta. Silikonisesta vuoasta jäädyke irtoaa tosi nätisti, joten jos sellaisen omistaa, niin kannattaa ehottomasti käyttää sitä. Muutenkin jäädyke kannattaa ottaa pakkasesta hyvissä ajoin ennen tarjolle laittoa, jotta koko komeuden leikkaaminen onnistuu helpommin.

1 kommentti:

  1. Ihanan kesäinen herkku! Kiva kun löysit blogiini :) ja tosi kiva kuulla kommentteja testatuista resepteistä!

    VastaaPoista