12. joulukuuta 2010

Pasteijat


Tänä torttu- ja voitaikinaleivonnaisten kulta-aikana pitää aina tehä kaikenlaisia väännöksiä niiden perinteisten joulutorttujen rinnalle. Jos luumuhillo tulee jo korvista ulos, kantsii kokeilla tämmöstä suolasta versiota, nämä nimittäin on yksinkertasen hyviä. Täytteeseen kävis mainiosti joku kivasti maustettu tuorejuusto, mutta ite käytin rahkaa paremman puutteessa. Makuun se ei juurikaan vaikuta, mutta se sitoo noita kinkku- ja paprikakuutioita, että pysyy pasteija paremmin kasassa.

Näin koeviikon alla ku ei ehi eikä jaksa mitään isompaa vääntää ja kuitenki pitää jotain saaha tehä, niin kasvaa tämä helpot-hyvät-nopeat kategoria.. Nämä sopis muuten hyvin johonki pikkujouluihin tms. pikkusuolasiksi, vähällä vaivalla saa tehtyä isommanki satsin.

30 pientä pasteijaa
5 levyä lehtitaikinaa (tai voitaikinaa)
175g palvikinkkua
½ paprika
2 reilua rkl maitorahkaa
juustoraastetta
voiteluun kananmuna

Kauli taikinalevyjä ohuemmaksi. Vedä veitsellä levyjen keskelle viiltoja. Kuutioi kinkku ja paprika ja sekoita joukkoon rahka. Levitä täytettä viiltojen kohdalle ja ripottele päälle vielä juustoraastetta. Taita reunat keskelle, kostuta liitoskohtaa hiukan vedellä. Leikkaa viiteen osaan, asettele viiltopuoli ylöspäin pellille, voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa 10-12 min.Jotakuinkin haaleissa kuvissa esitetyllä tavalla tehden tulee valmista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti