5. joulukuuta 2010

Kinkkupiirakka


Lauantai-illan suolapala nälkäisille työmiehille. Idea lähti jääkaapin perukoille unohtuneesta ranskankermapurkista, joka jo huusi päästä johonki käyttöön. Kuva on jotenki kamalan aneemisen näkönen, mutta piirakka maistu kyllä, sekä ahkerille työläisille, että vähän vähemmän työteliäille lauantailöhöilijöille...

Pohja
100 g margariinia
1,5 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
2 rkl vettä

Täyte
200 g ranskankermaa
1 kananmuna
~300 g palvikinkkua
paprika
suolaa
paprikajauhetta
mustapippuria
2 dl juustoraastetta

Nypi margariini, vehnäjauhot ja suola sekaisin. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele jauhotetuin sormin irtopohjavuoan pohjalle. Pistele haarukalla ja esipaista 200 asteessa n.7 min.

Sekoita ranskankerma ja kananmuna. Kuutioi kinkku ja paprika ja lisää joukkoon. Mausta. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle, ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista vielä kunnes täyte on hyytynyt eli 15-20 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti