27. marraskuuta 2010

Karjalanpiirakka-yritys


Joku ilta sain ihme inspiraation kokeilla, vieläkö on yläasteen karjalanpiirakanrypytysopit muistissa. Opit ehkä, mutta taito ei oo pohojammaalaisella hallussa, se on kai jonku muun maakunnan mummojen heiniä tuo rypyttely. Karjalanpiirakallehan nuo kuitenkin maistu ja tekivät kauppansa.

Ruiskuori
2 dl kylmää vettä
1 tl suolaa
5,5 dl sihtiruisjauhoja (osa vehnäjauhoja, jos haluaa helpommin käsiteltävän taikinan)

Täyte
valmiiksi keitettyä riisipuuroa, johon lisätään kananmuna

Voiteluun
50 g margariinia
1 dl maitoa

Ohjeesta ei sen enempää kuin että paisto 275 asteessa n. 15 minuuttia. Voidellaan heti uunista tulleina margariini-maitoseoksella ja peitellään hyvin, jotta pysyvät pehmeinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti