Siirry pääsisältöön

Kakku isälle



Tämmöisellä meillä herkutellaan tänään. Piti tehä kerrankin täytteiltään perinteinen kakku, ku ei enää muista, millon ois viimeksi semmosta syöny. Tämä trendi kun on vähän semmonen, että aina kun ois kakkua tulossa, niin pitäs kokeilla jotain uutta ja erikoista. Välissä siis meijän kestolempparitäytteet: mansikkahillo, banaani ja kermavaahto.

Ja jotta nyt ei ihan sillä perinteisimmällä menty, niin piti jotain koristeluväkerrystä koittaa uutta. Ideaa on kopsittu Kinuskikissalta. Nuo keksirullat on kätsyjä, ei tartte välttämättä pursotella ollenkaan. Suklaakoristeet on Brunbergin tummasta suklaasta, jota edelleen täällä mainostan kun se mun mielestä toimii siihen hommaan suklaista parhaiten. Pikkusiskon käpälänjäljet tosin meinas vähän murtuilla, mutta ompahan käsintehdyn näkönen kakku. En siis voinut suoraan kakkuun painaa, kun en mitään kaulittavaa kuorrutetta käyttänyt. Tarkotus oli törkätä tuohon vielä muutama kukkanen väriä antamaan, mutta kätöset veiki niin paljon tilaa ettei siihen enää mitään mahtunu. Veikkaanpa kuitenki, että syötyä tulee, jahka tässä muukin poppoo (mukaanlukien juhlasankari) heräis. Meillä ku on täällä enemmän aamuNukkujia kuin meitä aamuKukkujia... ;)

Pitipä ne ylijäämäkirjaimetkin johonkin läiskiä. Testisuklaaperhonen (pitää aina tilaisuuden tullen niitäkin kokeilla, että joskus ehkä vois oppia senkin homman) otti vähän osumaa, joten sen viimeiseksi leposijaksi jäi iskän rahka-annos:


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman parhaat kahvikehrät

Kahavikeheriä! Näiden kahvikehrien ohje on äidin reseptivihosta parin vuosikymmenen takaa. Ohje on lyijykynällä ruutupaperille kirjoitettu, haalistunut ja käytetyn näköinen, päivätty toukokuulle 1980. Äidin kahvikehräthän on tietysti omasta mielestä maailman parhaita. Yks kesälomapäivä otin härkää sarvista ja kokeilin iteki niiden tekoa. Ihan kahvikehrän makuisia ja näköisiä niistä tulikin. Resepti on pakko laittaa blogiin jakoon ja itselle talteen. Alkuperäisen kellastuneen, jauhotahraisen ohjelappusen vois vaikka kehystää keittiötauluksi ja ripustaa arvoiselleen paikalle. ;)  Maailman parhaat kahvikehrät (n.30 kpl) 150 g margariinia 6 dl vehnäjauhoja 1dl maitoa 50 g hiivaa 2 kananmunaa 2 rkl sokeria Täyte 100 g tomusokeria (pölysokeria niinku ohje sanoo) 100 g margariinia 3 tl vaniljasokeria voiteluun kananmuna päälle raesokeria Nypi margariini ja vehnäjauho muruksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Kaada seos murun sekaan. Lisää vielä keskenään ke

Mustikka-rahkapiirakka

Mustikkapiirakka kuuluu kategoriaan perinteiset-herkulliset-helpot. Mun lemppari mustikkapiirakoista on juurikin tämä, missä on päällä murukerros.  Kun täytteenä on vielä rahkaa, on makunautinto taattu! Pellillinen 250 g margariinia 8 dl vehnäjauhoja 3,5 dl sokeria 1 tl soodaa 1 tl leivinjauhetta 2 dl piimää tai maitoa 1 muna 500 g rahkaa 1 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 1 muna reilusti mustikoita Sulata margariini ja sekoita kuivien aineiden kanssa murumaiseksi. Ota 1/3 muruseoksesta erilleen ja lisää lopputaikinaan piimä ja muna. Levitä pellille. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä pohjan päälle täyte ja ripottele päälle mustikat ja viimeiseksi muruseos. Paista 200 asteessa n. 20 min.

Persikka-rahkapiirakka

  Hiljaista on blogielo! Jotain aina ehtii joskus tekemään, mutta päivittelyyn ei kummasti aikaa irtoa. Mutta sivuharrastushan tämä onkin kaiken muun lisäksi, joten hitaan varmasti päivittyilee tämä reseptipankki. :) Tämän peruspiirakan ohje täältä taitaakin vielä puuttua. Soveltaa voi mielin määrin, tällä kertaa testissä persikkainen versio, joka hävis tuoreeltaan pelliltä suhteellisen nopeasti... Ohje on vanha, siksi lasimitat. Itse käytän juomalasia, jonka vetoisuus on 2 dl. Pellillinen 4 lasia vehnäjauhoja 2 lasia sokeria 3 tl leivinjauhetta 3 tl soodaa 3 tl vaniljasokeria 250 g margarinia Sekoita kuivat aineet ja nypi margariinisulan kanssa murumaiseksi. Ota muruseosta erilleen n. 2 lasillista.  1 muna 1 lasi piimää/maitoa/jogurttia Lisää muna ja neste lopputaikinaan, sekoita tasaiseksi ja levitä pellille. Täyte ½ lasia sokeria 3 tl vaniljasokeria 1 muna 500 g maustamatonta maitorahkaa n.400 g säilykepersikoita Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. R