27. marraskuuta 2010

Daim-valkosuklaakakku


Kuvassa se kuuluisa viimeinen kakkupala... Jos suttalasta ja makiasta tykkää, tykkää tästä kakusta. Reseptejä löytyy netistä tähän varmaan miljoona, tässä jonkunlainen versio. Ohje on tosi iso, sillä tulee paksu kakku isoon vuokaan. Puolittamalla täytteen (ja laittamalla pohjan määristä n. 3/4) saa 24 cm:n vuokaan kohtuupaksun kakun.

halkaisijaltaan 27 cm vuokaan
1 pkt (400 g) Digestive-keksejä
150 g margariinia
5 dl kermaa
500 g maitorahkaa
250 g valkosuklaata
2 isoa Daim -patukka
ripaus vaniljasokeria
8 liivatelehteä

Murusta keksit ja sulata rasva. Sekoita rasvasula keksimurun joukkoon ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita kylmään täytteen teon ajaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkon maitorahka. Murusta Daim karkeaksi muruksi ja sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Lisää suklaat täytteeseen. Mausta vaniljasokerilla. Lisää vielä liivate ja kaada keksipohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä nelisen tuntia. Valkosuklaan maku tulee parhaiten esiin, jos antaa kakun olla yön yli kylmässä.

2 kommenttia:

  1. Suuret kiitokset tästä, tuli kyllä niin herkullista! :)

    VastaaPoista
  2. Hoo ja kiitos vaan kiusauksesta, nyt meilläkin oottaa kakku jääkaapissa! :D

    VastaaPoista