Siirry pääsisältöön

Vaniljatäytekeksit


Näköjään melkeen mitä vaan voi tehä ite. Pullahiiri oli tehny kotitekoisia täytekeksejä ja resepti näytti niin herkulta, että oli pakko kokeilla. Amerikanmaalla syödään Oreos-nimisiä täytekeksejä, ja alkuperäinen resepti olikin nimellä "Homemade Oreos". Suomalaisittain nämä on kai sitten kotitekoisia Dominoita. Keksit on suklaisen rapeita ja täyte on pehmeää, makeaa ja vaniljaista. Voiko parempaa yhistelmää olla?

Täytteen vaniljauutteen sijasta laitoin vanilja-aromia, ajoi kyllä asiansa. Vanilja-aromia saa normimarketeista semmosessa pienessä putelissa. Vanilliinisokerilla en ehkä yrittäis korvata, sillä ei saa niin vahvaa vaniljan makua. Ohjeella tulee n.40 isohkoa keksiä. Keksit leviävät yllättävän paljon, joten jos haluaa keksien koon olevan lähempänä Dominoiden kokoa, taikinapalluroista pitää tehdä tosi pieniä. Ohje siis suoraan Pullahiireltä.

Keksit
3 dl vehnäjauhoja
1,2 dl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
1/4 tl leivinjauhetta
1/4 tel suolaa
300 g (3,6 dl) sokeria
141 g voita
1 kananmuna

Täyte
57 g voita
57 g margariinia
280 g tomusokeria
2 tl vaniljauutetta

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Vatkaa joukkoon pehmeä rasva sekä kananmuna. Vatkaa kunnes ainekset ovat sekoittuneet tasaiseksi, kiinteäksi massaksi. Pyörittele massan käsin palloiksi leivinpaperin päälle. Jätä pallojen välille hyvä väli, koska ne leviävät hieman. Painele palloja hieman käsin. Paista 190 asteessa n.9-10 min. Nosta paistamisen jälkeen keksit jäähtymään ritilän päälle.

Tee täyte. Mittaa pehmeä rasva sekä tomusokeri ja vaniljauute kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella (n.2-3min) kunnes täyte on ilmavaa ja vaaleaa. Laita täytemassa pursotinpussiin ja leikkaa n. 1,5 cm reikä pursotuspussin kärkeen. Pursota täytettä spiraalin malliin tai teelusikan kokoinen "pisara" joka toisen jäähtyneen keksin päälle ja nosta toinen keksi päälle ja paina hieman.
Itse täytin keksit tekemällä täytteestä kämmenten välissä palluran, jonka sitten painoin keksien väliin. Kokeilin ensin pursottamista, mutta helpommin onnistui pyörittelemällä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman parhaat kahvikehrät

Kahavikeheriä! Näiden kahvikehrien ohje on äidin reseptivihosta parin vuosikymmenen takaa. Ohje on lyijykynällä ruutupaperille kirjoitettu, haalistunut ja käytetyn näköinen, päivätty toukokuulle 1980. Äidin kahvikehräthän on tietysti omasta mielestä maailman parhaita. Yks kesälomapäivä otin härkää sarvista ja kokeilin iteki niiden tekoa. Ihan kahvikehrän makuisia ja näköisiä niistä tulikin. Resepti on pakko laittaa blogiin jakoon ja itselle talteen. Alkuperäisen kellastuneen, jauhotahraisen ohjelappusen vois vaikka kehystää keittiötauluksi ja ripustaa arvoiselleen paikalle. ;)  Maailman parhaat kahvikehrät (n.30 kpl) 150 g margariinia 6 dl vehnäjauhoja 1dl maitoa 50 g hiivaa 2 kananmunaa 2 rkl sokeria Täyte 100 g tomusokeria (pölysokeria niinku ohje sanoo) 100 g margariinia 3 tl vaniljasokeria voiteluun kananmuna päälle raesokeria Nypi margariini ja vehnäjauho muruksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Kaada seos murun sekaan. Lisää vielä keskenään ke

Mustikka-rahkapiirakka

Mustikkapiirakka kuuluu kategoriaan perinteiset-herkulliset-helpot. Mun lemppari mustikkapiirakoista on juurikin tämä, missä on päällä murukerros.  Kun täytteenä on vielä rahkaa, on makunautinto taattu! Pellillinen 250 g margariinia 8 dl vehnäjauhoja 3,5 dl sokeria 1 tl soodaa 1 tl leivinjauhetta 2 dl piimää tai maitoa 1 muna 500 g rahkaa 1 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 1 muna reilusti mustikoita Sulata margariini ja sekoita kuivien aineiden kanssa murumaiseksi. Ota 1/3 muruseoksesta erilleen ja lisää lopputaikinaan piimä ja muna. Levitä pellille. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä pohjan päälle täyte ja ripottele päälle mustikat ja viimeiseksi muruseos. Paista 200 asteessa n. 20 min.

Persikka-rahkapiirakka

  Hiljaista on blogielo! Jotain aina ehtii joskus tekemään, mutta päivittelyyn ei kummasti aikaa irtoa. Mutta sivuharrastushan tämä onkin kaiken muun lisäksi, joten hitaan varmasti päivittyilee tämä reseptipankki. :) Tämän peruspiirakan ohje täältä taitaakin vielä puuttua. Soveltaa voi mielin määrin, tällä kertaa testissä persikkainen versio, joka hävis tuoreeltaan pelliltä suhteellisen nopeasti... Ohje on vanha, siksi lasimitat. Itse käytän juomalasia, jonka vetoisuus on 2 dl. Pellillinen 4 lasia vehnäjauhoja 2 lasia sokeria 3 tl leivinjauhetta 3 tl soodaa 3 tl vaniljasokeria 250 g margarinia Sekoita kuivat aineet ja nypi margariinisulan kanssa murumaiseksi. Ota muruseosta erilleen n. 2 lasillista.  1 muna 1 lasi piimää/maitoa/jogurttia Lisää muna ja neste lopputaikinaan, sekoita tasaiseksi ja levitä pellille. Täyte ½ lasia sokeria 3 tl vaniljasokeria 1 muna 500 g maustamatonta maitorahkaa n.400 g säilykepersikoita Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. R