16. lokakuuta 2010

Pannukakkurulla


Päivänä eräänä piti saaha äkkiä jotain helppoa ruokaa ja jääkaapissa oli jauhelihapaketti, joka huusi päiväystään. Mimmin keittiön pannukakkurulla oli ollu testilistalla kauan, joten semmosta kehiin sitte. Tuorejuustona tuossa pohjassa voinee käyttää melkeenpä mitä vaan. Meillä sattu olemaan aurinkokuivatulla tomaatilla maustettua ja hyvin toimi sekin! Tässä alkuperäinen ohje, ite jätin paprikan pois kun ei ollut, ja tomaattipyreen tilalta laitoin vaan turauksen ketsuppia. Kurkkusalaattikin vois passata kivasti tuonne sekaan...

Pohja
4 munaa
4 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
(muita mausteita esim valkosipulia, paprikajauhetta, pippuria...)
Täyte
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli hienonnettuna
½ punaista paprikaa kuutioina
n.100 g ruohosipulituorejuustoa
2-3 rkl tomaattipyrettä
suolaa
pitsamaustetta
mustapippuria
valkosipulin kynsi

Sekoita pohjan ainekset tasaiseksi taikinaksi ja paista reunallisella uunipannulla leivinpaperin päällä 200 asteisessa uunissa n. 20 min. Kumoa pohja.

Valmista täyte. Ruskista jauheliha ja lisää sipulit sekaan kypsymään. Lisää kaikki muut täytteen ainekset ja anna seoksen kypsyä n. 5 min. Tarkista maku. Jos täyte tuntuu liian paksulta, lisää tilkka vettä. Levitä täyte pohjalle ja rullaa kääretortun tapaan napakaksi rullaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti