28. lokakuuta 2010

Mustikkakukko...


...ajalta, jolloin oli vielä pihlajanmarjojakin, eli jostain viikkojen takaa. Tämä on perinteisen hyvää, meillä ainaki tykätty herkku. Paksusti kuorta ja paaaljon mustikoita, päälle jääkylmää vaniljajätskiä tai -kastiketta, nam!

250 g margariinia
1 dl sokeria
1 dl ohrajauhoja
3,5 dl ruisjauhoja (voi laittaa osan vehnää)
1 tl leivinjauhetta
n. 1 l mustikoita
lisäksi vaniljajäätelöä tai -kastiketta.

Hiero margariini ja sokeri sekaisin, ei tarvitse vatkata. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja sekoita taikina kiinteäksi. Painele 2/3 taikinasta voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Kaada päälle mustikat ja levitä loput taikinasta kanneksi. Paista 175 asteessa. Paistoaika riippuu paljon uunista ja vuoan mallista, 45-60 min voisi olla sopiva. Jos pinta uhkaa tummua, suojaa pinta foliolla tai siirrä vuoka uunin alatasolle. Itse paistan n. 30 min. keskitasolla, jonka jälkeen siirrän kukon alimmalle ritilätasolle ja paistan vielä vajaat 30 min. Lopputuloksen pitäs olla kutakuinkin seuraavan värinen:

¨

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti