1. syyskuuta 2010

Kinuski-marenkikakku


Kinuskikissalta bongasin tämmösen hyvännäkösen ja -kuulosen herkun. Meillä osu vielä yhet synttärit tälle kuulle (tai siis viime kuulle, kamaluus, nythän on muka jo SYYSkuu!), niin pitihän sitä sitte testata, että tuli makukin selvitettyä. Kaikkia aineksia meillä ei ollut, joten vaihteeksi sovelsin. Hyvälle tämä maistu, sai hyvän vastaanoton ja katos yhdellä iltakahveella parempiin suihin. Ohje siis suoraan Kinuskikissalta täältä.

Keksimarenki
5 valkuaista
2½ dl sokeria
8 Digestive-keksiä

Kinuskikastike
2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa

Täyte
4 dl kermaa
200 g vaniljatuorejuustoa (laitoin rahkaa, jonka maustoin vaniljasokerilla + sokerilla)
500 g mansikoita
4 Digestive-keksiä

Erottele valkuaiset kulhoon (ole tarkkana, ettei yhtään keltuaista pääse joukkoon!). Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita sokeri joukkoon pienissä erissä. Murenna keksit vaahtoon varovasti sekoitellen.Sivele leivinpaperi kevyesti öljyllä. Levitä keksimarenki leivinpaperille kahdeksi n. 1 cm paksuiseksi levyksi (esim. 15 x 32 cm). Jätä hieman leviämisvaraa. Paista 125 asteessa uunin alatasolla n. 60 minuuttia. Marengin pinta saa muuttua vaaleanruskean sävyiseksi. Marenki on valmiina täysin kuivaa. Anna jäähtyä ja irrota sitten leivinpaperista.

Mittaa kinuskikastiketta varten fariinisokeri ja kerma kattilaan. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti. Nosta kylmään vesihauteeseen jäähtymään ja siirrä jääkaappiin odottamaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto. Leikkaa mansikat siivuiksi.
Aseta toinen keksimarenkilevy tarjoilulautaselle. Levitä päälle tuorejuusto-kermavaahtoa ja mansikan siivuja. Ripottele päälle keksimuruja ja valuta kinuskikastiketta. Nosta päälle toinen keksimarenki ja toista sama täytteiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti