Siirry pääsisältöön

Jauhelihamuffinssit


Hurja kun tämä aika menee äkkiä! Lähiaikoina en oo ehtiny keittiössä muuta ku kääntyä syömässä ja jos koneelle oon eksyny, niin en oo kyllä kerenny päivittelemään. Nyt kuitenki eka jakso ja koeviikko onnellisesti takana ja ehtii sekunniksi istua koneelle. Kaikkea vanhaa joskus tehtyä ois koneella, mitä pitäs tänne lykätä.

Näitä jauhelihamuffinsseja tein joku ilta joskus viime kuussa. Suuntaa-antavaa ohjetta otin Mimmiltä täältä, olettaen että jääkaapista löytys semmosia perusjuttuja ku porkkanaa ja tomaattia... Toisin kuitenki kävi, joten näistä tuli tosi pelkistetty versio. Se saatto kyllä olla hyväkin asia, sillä muffinssit oli tosi tykättyjä, eikä kukaan kitissyt: "Miks täsä on tomaattia?" tai "Mitä nää hytyset täälä taikinasa on?!" Sen sijaan illalla tuli paljo mukavampi kysymys: "Nii oliko niitä muhvinsseja vielä vai joko ne meni kaikki...?"

Taikina
2 kananmunaa
1 dl sulaa margariinia
1 dl maitoa
1 rkl siirappia
1 dl ruisleseitä
3 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa

Päälle
300 g jauhelihaa
1 sipuli hienonnettuna
200 g aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
ketsuppia
mustapippuria
pizzamaustetta
suolaa

Pinnalle
1-2 dl juustoraastetta

Ruskista jauheliha kevyesti, lisää sipuli ja sekoittele muutama minuutti miedolla lämmöllä niin, että sipuli pehmenee. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Mausta ja anna jäähtyä.

Valmista taikina. Vatkaa kevyesti munien joukkoon margariinisula, maito ja siirappi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi. Annostele taikinaa noin ruokalusikallinen muffinssivuoan pohjalle. Itse käytin silikonista muffinssipeltiä, josta muffinssit irtosivat tosi nätisti, en tiedä onnistuuko paperivuoissa. Annostele noin ruokalusikallinen jauhelihaseosta taikinan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista 200 asteessa 16-20 minuuttia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman parhaat kahvikehrät

Kahavikeheriä! Näiden kahvikehrien ohje on äidin reseptivihosta parin vuosikymmenen takaa. Ohje on lyijykynällä ruutupaperille kirjoitettu, haalistunut ja käytetyn näköinen, päivätty toukokuulle 1980. Äidin kahvikehräthän on tietysti omasta mielestä maailman parhaita. Yks kesälomapäivä otin härkää sarvista ja kokeilin iteki niiden tekoa. Ihan kahvikehrän makuisia ja näköisiä niistä tulikin. Resepti on pakko laittaa blogiin jakoon ja itselle talteen. Alkuperäisen kellastuneen, jauhotahraisen ohjelappusen vois vaikka kehystää keittiötauluksi ja ripustaa arvoiselleen paikalle. ;)  Maailman parhaat kahvikehrät (n.30 kpl) 150 g margariinia 6 dl vehnäjauhoja 1dl maitoa 50 g hiivaa 2 kananmunaa 2 rkl sokeria Täyte 100 g tomusokeria (pölysokeria niinku ohje sanoo) 100 g margariinia 3 tl vaniljasokeria voiteluun kananmuna päälle raesokeria Nypi margariini ja vehnäjauho muruksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Kaada seos murun sekaan. Lisää vielä keskenään ke

Mustikka-rahkapiirakka

Mustikkapiirakka kuuluu kategoriaan perinteiset-herkulliset-helpot. Mun lemppari mustikkapiirakoista on juurikin tämä, missä on päällä murukerros.  Kun täytteenä on vielä rahkaa, on makunautinto taattu! Pellillinen 250 g margariinia 8 dl vehnäjauhoja 3,5 dl sokeria 1 tl soodaa 1 tl leivinjauhetta 2 dl piimää tai maitoa 1 muna 500 g rahkaa 1 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 1 muna reilusti mustikoita Sulata margariini ja sekoita kuivien aineiden kanssa murumaiseksi. Ota 1/3 muruseoksesta erilleen ja lisää lopputaikinaan piimä ja muna. Levitä pellille. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä pohjan päälle täyte ja ripottele päälle mustikat ja viimeiseksi muruseos. Paista 200 asteessa n. 20 min.

Persikka-rahkapiirakka

  Hiljaista on blogielo! Jotain aina ehtii joskus tekemään, mutta päivittelyyn ei kummasti aikaa irtoa. Mutta sivuharrastushan tämä onkin kaiken muun lisäksi, joten hitaan varmasti päivittyilee tämä reseptipankki. :) Tämän peruspiirakan ohje täältä taitaakin vielä puuttua. Soveltaa voi mielin määrin, tällä kertaa testissä persikkainen versio, joka hävis tuoreeltaan pelliltä suhteellisen nopeasti... Ohje on vanha, siksi lasimitat. Itse käytän juomalasia, jonka vetoisuus on 2 dl. Pellillinen 4 lasia vehnäjauhoja 2 lasia sokeria 3 tl leivinjauhetta 3 tl soodaa 3 tl vaniljasokeria 250 g margarinia Sekoita kuivat aineet ja nypi margariinisulan kanssa murumaiseksi. Ota muruseosta erilleen n. 2 lasillista.  1 muna 1 lasi piimää/maitoa/jogurttia Lisää muna ja neste lopputaikinaan, sekoita tasaiseksi ja levitä pellille. Täyte ½ lasia sokeria 3 tl vaniljasokeria 1 muna 500 g maustamatonta maitorahkaa n.400 g säilykepersikoita Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. R