24. syyskuuta 2010

Jauhelihamuffinssit


Hurja kun tämä aika menee äkkiä! Lähiaikoina en oo ehtiny keittiössä muuta ku kääntyä syömässä ja jos koneelle oon eksyny, niin en oo kyllä kerenny päivittelemään. Nyt kuitenki eka jakso ja koeviikko onnellisesti takana ja ehtii sekunniksi istua koneelle. Kaikkea vanhaa joskus tehtyä ois koneella, mitä pitäs tänne lykätä.

Näitä jauhelihamuffinsseja tein joku ilta joskus viime kuussa. Suuntaa-antavaa ohjetta otin Mimmiltä täältä, olettaen että jääkaapista löytys semmosia perusjuttuja ku porkkanaa ja tomaattia... Toisin kuitenki kävi, joten näistä tuli tosi pelkistetty versio. Se saatto kyllä olla hyväkin asia, sillä muffinssit oli tosi tykättyjä, eikä kukaan kitissyt: "Miks täsä on tomaattia?" tai "Mitä nää hytyset täälä taikinasa on?!" Sen sijaan illalla tuli paljo mukavampi kysymys: "Nii oliko niitä muhvinsseja vielä vai joko ne meni kaikki...?"

Taikina
2 kananmunaa
1 dl sulaa margariinia
1 dl maitoa
1 rkl siirappia
1 dl ruisleseitä
3 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa

Päälle
300 g jauhelihaa
1 sipuli hienonnettuna
200 g aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
ketsuppia
mustapippuria
pizzamaustetta
suolaa

Pinnalle
1-2 dl juustoraastetta

Ruskista jauheliha kevyesti, lisää sipuli ja sekoittele muutama minuutti miedolla lämmöllä niin, että sipuli pehmenee. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Mausta ja anna jäähtyä.

Valmista taikina. Vatkaa kevyesti munien joukkoon margariinisula, maito ja siirappi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi. Annostele taikinaa noin ruokalusikallinen muffinssivuoan pohjalle. Itse käytin silikonista muffinssipeltiä, josta muffinssit irtosivat tosi nätisti, en tiedä onnistuuko paperivuoissa. Annostele noin ruokalusikallinen jauhelihaseosta taikinan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista 200 asteessa 16-20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti