22. elokuuta 2010

Vaniljamarengit


Marengit on helppoja tehdä, kun makeantuska yllättää. Vaatii vaan kärsivällisyyttä ootella pari paistotuntia... Vierasvaraksikinhan näitä voi tehdä, säilyvät huoneenlämmössä tiiviissä rasiassa.
Tällä kertaa maustoin vaniljalla, ja kokeilin laittaa mukaan suolaa alkuvaiheessa. Joidenkin mukaan se nopeuttaa vatkausta. Mustakin kyllä näytti, että tuli vähän parempi vaahto ja marengit pysy paremmin kuosissa.

pellillinen3 valkuaista
3 dl sokeria
ripaus suolaa
3 tl vaniljasokeria
1 tl etikkaa

Kaada valkuaiset, suola, vaniljasokeri ja 1 dl sokeria kulhoon. Vatkaa niitä muutama minuutti. Lisää vähitellen loput sokerista ja vatkaa vielä noin 8 minuuttia. Lisää etikka ja vatkaa vielä hetki. Pursota leivinpaperin päälle tiheään ruusukkeita. Paista vähän reilussa 75 asteessa 2,5 tuntia. Sammuta uuni ja jätä marengit yöksi kuivumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti