Vanilja-mustikkapiirakkaan oon kaivellut monenlaista ohjetta, mutta lopulta päädyin tähän Kinuskikissan vanilja-raparperipiiraan mustikkaversioon. Samalla tuli testattua ensimmäistä kertaa, miten tuo Blå Bandin vaniljakastikejauhe käyttäytyy paistaessa. Hyvin ainakin näytti toimivan, hyytyi kunnolla. Piirakan makuun en vielä päässy, mutta ainaki piirakan tuoksu sai makuhermot väpättämään... Enkä kyllä usko, että näistä aineksista pahaa saiskaan!
Pohja n.24 cm piirakkavuokaan
150 g jääkaappikylmää margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
150 g jääkaappikylmää margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
Täyte
2 pss Blå Bandin vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
4,5 dl maitoa
100 g valkosuklaata
3-4 dl mustikoita
2 pss Blå Bandin vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
4,5 dl maitoa
100 g valkosuklaata
3-4 dl mustikoita
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää vielä vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Painele vuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita vaniljakastikejauhe ja maito vispilällä tasaiseksi, jätä jääkaappiin tekeytymään n.10 minuutiksi. Rouhi valkosuklaa ja lisää joukkoon. Levitä pohjan päälle valkosuklaa-vaniljakastikeseos ja painele päälle mustikat. Paista 200 asteessa 30-35 min. Suojaa pinta foliolla, jos se uhkaa tummua. Minä laitoin folion päälle ja sammutin uunin vähän reilun 30 minuutin paistamisen jälkeen ja annoin olla jälkilämmössä vielä n.10 min.
Kommentit
Lähetä kommentti