26. elokuuta 2010

Valkosipulipatongit


Yks ilta oli kamala nälkä ja jotain hyvää suolasta teki mieli. Tykkään paljon niistä kaupan esipaistetuista patongeista, etenki valkosipulilla tai yrteillä maustetuista. Niitä vaan ei meijän pakastimessa kovin usein kasva, eikä se ilta ollu poikkeus. Niinpä piti väsätä oma versio, joka meni osapuilleen näin:

2 patonkia
Taikina
2½ dl vettä
25 g hiivaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
n.6 dl vehnäjauhoja

Täyte
n.25 g margariinia
n.25 g yrttituorejuustoa
2 valkosipulinkynttä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja osa jauhoista. Alusta loput jauhot taikinaan ja lisää lopuksi öljy. Anna kohota lämpimässä ja valmista sillä välin täyte. Sekoita pehmeä margariini ja tuorejuusto kulhossa, purista joukkoon valkosipuli ja sekoita haarukalla tasaiseksi.

Jaa kohonnut taikina kahtia. Kauli molemmat palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi ja jaa täyte levyille. Kääri patongit tiiviisti rullalle ja anna kohota pellillä saumapuoli alaspäin käännettynä. Tee kohonneisiin patonkeihin vinoja viiltoja, voitele vedellä ja paista 250 asteisessa uunissa n.10 min. Älä peitä kuumina, jotta kuoren rapeus säilyisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti