Blogeja selaillessani oon törmänny useasti tähän piirakkaan, joten testiinhän se piti laittaa. Olikin ihan hyvä vaihtoehto sille ainaiselle suklaapiirakalle/mokkapaloille. Ite ainakin tykkäsin tuon makean kuorrutteen ja suklaisen pohjan yhdistelmästä. Ohje suoraan Open Café:sta.
Pohja
5 dl vehnäjauhoja
4 3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
1 dl kaakaojauhetta (tummaa)
50 g margariinia
2 ½ dl vettä
3 kananmunaa
Kuorrutus
500 g tomusokeria (8dl)
70 g margariinia
4 rkl maitoa
2 tl vaniljasokeria
Päälle
Mariannerouhetta
5 dl vehnäjauhoja
4 3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
1 dl kaakaojauhetta (tummaa)
50 g margariinia
2 ½ dl vettä
3 kananmunaa
Kuorrutus
500 g tomusokeria (8dl)
70 g margariinia
4 rkl maitoa
2 tl vaniljasokeria
Päälle
Mariannerouhetta
Sekoita keskenään pohjan kuivat aineet. Lisää joukkoon sulatettu margariini ja vesi. Vatkaa 2 minuuttia. Lisää vielä kananmunat ja vatkaa toiset 2 minuuttia. Ripottele pellille Mariannerouhetta. Kaada taikina rouheen päälle ja paista 200 asteessa n.20 minuuttia. Sekoita sulatettu margariini ja muut kuorrutteen ainekset keskenään. Levitä jäähtyneen pohjan päälle ja ripottele pinnalle reilusti Mariannerouhetta.
Kommentit
Lähetä kommentti