21. elokuuta 2010

Manoffee

 
Siis Banoffeen mansikkaversio. Tiiä nyt sitte mikä se virallinen nimitys on, mutta tulipahan kokeiltua yhtä kaikki! Sain pari purkkia kondensoitua maitoa (kiitos kisko!) ja piti sitte tehä oma -offee kokeilu. Rumahan siitä tuli, mutta hyyvän makunen. Ei se näkö, ei se koko... Kinuski on aika makeaa, mutta sokerihiirenä ite ainakin tykkäsin. Ois pitäny varmaan antaa vielä kauemmin jähmettyä noiden keksireunojen, meinas mureta käsiin koko hoito. Kinuskin keittelin mikrossa ja hyvin onnistu. Mulla ei oo vertailukohtaa siihen, miltä kattilassa monta tuntia keitetty kinuski näyttää, mutta tuskin kokeilen sitä vastaisuudessakaan kun onnistu mikroversionakin.

Pohja
300 g Digestive-keksejä
100 g margariinia

Täyte
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
3 dl kermaa
vaniljasokeria
mansikoita

Murskaa Digestivet ja sekoita rasvasulan kanssa. Painele seosta irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin jähmettymään. Tämä kannattaa siis tehdä hyvissä ajoin, niin pysyy paremmin kasassa. Avaa maitotölkki ja kaada sisus isoon mikronkestävään kulhoon. Keitä täydellä teholla 5-6 min välillä sekoittaen. Varo, ettei seos kiehu yli. Vähitellen maito sakenee kinuskiksi, itse keitin aika tarkkaan 6 minuuttia ja koostumus oli sopivan paksu.

Levitä kinuski keksipohjalle, pilko päälle mansikoita. Levitä päälle ohut kerros kermavaahtoa. Koristele mansikoilla ja kermavaahdolla. Itse laitoin kaksi kerrosta mansikkaa ja söhersin nopeasti kermavaahtoa päälle, en käyttäny Flora Vispiä, niin meinaspa taas lötsähtää kerma ennen aikojaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti