20. heinäkuuta 2010

Vuokaleipä


Vuokaleipää! Tein litran vuokiin, mutta luulisin, että tuolla kohoamisella riittäs 1,5 litran vuokiin tai kolmeen litraseen. Ens kerralla kokeilen...

5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 dl ruishiutaleita
1 dl ruisjauhoja
1 rkl siirappia
2 tl suolaa

Lämmitä neste vähän kättä lämpimämmäksi (42-asteiseksi). Sekoita joukkoon muut ainekset ja anna tekeytyä lämpimässä puolisen tuntia.
Alusta sitten joukkoon vähitellen

8-9 dl vehnäjauhoja,

taikina saa jäädä löysäksi. Kohota 30 min. Voitele vuoat, nostele kohonnut taikina vuokiin ja kohota vielä 30 min. Paista 225-250 asteessa 30 min. Jos leipien pinta uhkaa tummua, suojaa se leivinpaperilla. Maistuu tuoreena, mutta kestää kyllä hyvin pakastustakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti