21. heinäkuuta 2010

Täytetyt pikkuleivät




Tein rippijuhliin tämmösiä keksejä, nämä ei oo mitään virallisia herrasväenleipiä vaan tein normaalilla Emmin pipareiden ohjeella keksejä, jotka täytin. Tuo pipariohje on kunnon perusresepti, sillä saa varmasti helposti käsiteltävän taikinan.

Emmin piparit:
300 g voita tai margariinia
300 g sokeria
3 kananmunaa
600 g vehnäjauhoja
1 tl soodaa

täytteeksi hilloa tai marmeladia


Vaahdota rasva ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja pieneen jauhomäärään sekoitettu sooda. Osan jauhoista voi sekoittaa vatkaimella, mutta loput kannattaa laittaa käsin. Näin taikinan koostumuksesta tulee mahdollisimman hyvin kauliutuva. Jätä taikina muutamaksi tunniksi tai yön yli jääkaappiin jähmettymään. Kauli levyksi ja ota muotilla pikkuleipiä, paista 200 asteessa muutama minuutti pikkuleipien paksuudesta riippuen. Keksien ei tarvitse ottaa paljon väriä, vaan ne saavat jäädä vaaleiksi. Täytä jäähtyneet keksit vadelmamarmeladilla ja koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti