17. heinäkuuta 2010

Hiivaleipä

Tätä leipää menee meillä niin paljon kun jaksaa leipoa. Helppotekoista ja hyvää perusleipää, meillä kun ei erikoisemmat leseväsäykset oikeen menesty, vaikka niitä ite kyllä söis. Ohje on Myllyn paras -sivulta.

4 isoa hiivaleipää tai 10 hiivareikäleipää
1 l vettä
75 g hiivaa
1 rkl suolaa
3 rkl siirappia
n. 1,6 kg (n. 26 dl) hiivaleipäjauhoja
50 g voita tai margariinia

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen hiiva. Lisää suola, siirappi ja hiivaleipäjauhoja ja alusta taikina hyvin, lisää alustuksen loppupuolella pehmeä rasva. Anna kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta 4 isoa hiivaleipää tai jaa taikina 10 osaan, taputtele pyöreiksi leiviksi, ja tee keskelle reikä juomalasilla. Kohota leivät kaksinkertaisiksi peitettynä. Pistele. Paista hiivaleipiä 200-asteisen uunin alatasolla puolisen tuntia kauniin ruskeiksi. Hiivareikäleivät paistuvat 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min leipien koosta riippuen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti