21. heinäkuuta 2010

Kaurainen kuningatarpiiras

 
Noihin pieniin vuokiin on kiva tehä piirakoita. Ovat niin käteviä, kun voi vaan kelmuttaa ja nakata sellaisenaan pakkaseen.

Halkaisijaltaan n.27 cm vuokaan

Pohja:
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta


Täyte:
250 g rahkaa
1 kananmuna
4-5 dl marjoja (tässä mustikka+vadelma)
0,5 dl sokeria (tai maun mukaan)
1 tl vaniljasokeria


Muruseos:
50 g margariinia
1,5 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
sokeria, jos vielä kaipaa


Sulata pohjan margariini, lisää sokeri, kananmuna ja yhdistetyt kuivat aineet. Painele vuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. Yhdistä muruseoksen ainekset ja ripottele päälimmäiseksi. Paista 200 asteessa 35-40 min tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta kauniin värinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti