29. heinäkuuta 2010

Chocolate crinkles


Pikkuleipäpitosta tämä leivonta, mutta suttalaata oli vielä jälellä, ja testilistalla oli sopiva resepti, niin mikä ettei voinu tehä pakkaseen keksejä. Alkuperäiseen ohjeeseen (bongattu täältä) tuli tummaa suklaata, mutta otin riskin ja testasin maitosuklaalla. Vähän erinäköisiä tuli, mutta maistui näinkin. Joskus pitää kokeilla tummalla, ja kattoa vaikuttasko se tuohon ulkonäköön, etteivät leviäis noin paljon. Ja makuki tietysti vois miellyttää vielä enemmän omia tummaa suklaata rakastavia makunystyröitä.

Chocolate crinkles n.50 kpl
125 g suklaata
3 munaa
3,75 dl sokeria
1,25 dl öljyä
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
tomusokeria

Sulata suklaa ja vatkaa sähkövatkaimella keskenään kaikki ainekset tomusokeria lukuunottamatta. Laita taikina pariksi tunniksi jääkaappiin kovettumaan. Pyörittele taikinasta palloja, jätä reilusti leviämisvaraa. Sihtaa päälle tomusokeria ja paista 190 asteessa 12-15 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti